Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ισπανία στην κορυφή, η Ελλάδα είναι 7η στις αναζητήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι χρήστες του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο προτίμησαν φέτος να πετάξουν αεροπορικώς στην Αμερική και την Ισπανία το καλοκαίρι. Οι παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ισπανία συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό αναζητήσεων από Βρετανούς τουρίστες.

Στην κορυφή της λίστας που δημοσίευσε η Hitwise, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της έρευνας στο διαδίκτυο (και μακάρι να την δούμε να επεκτείνεται και προς την Ελλάδα), βρίσκεται η Νέα Υόρκη της Αμερικής.

Από τους προορισμούς που έχουν Ελληνικό ενδιαφέρον, η Κρήτη έρχεται 19η στην κατάταξη με την Κέρκυρα να ακολουθεί στην 35η θέση και την Αθήνα στην 48η.

Το σημαντικό είναι πως στην περίπτωση της Κρήτης οι αναζητήσεις παρουσιάζουν μικρή πτώση (ήταν στην 16η θέση το 2009) αλλά σε γενικές γραμμές, όπως εξηγεί ο Robin Goad της Hitwise η Ελλάδα ανέβηκε στην 7η θέση από 9η πέρισυ, σημειώνοντας πως οι χαμηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου, της Ρόδου, της Κρήτης και της Κέρκυρας ανέβασαν το ενδιαφέρον των τουριστών.

Απορώ πως είναι δυνατόν να έχουμε τόσο μεγάλη πτώση όση ακούσαμε από τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου