Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την χρήση του Ιντερνετ στις ΗΠΑ

Ο τομέας των ερευνών στο Ίντερνετ πάντα μου προκαλούσε μεγάλο ενδιαφέρον. Μόλις κοίταζα τα τελευταία releases της comScore για τα πιο δημοφιλή δίκτυα στην Αμερική.

Όπως φαίνεται και στο διπλανό chart το δίκτυο της Google παραμένει το πλέον δημοφιλές - να επισημάνω πως δεν συγκρίνονται μηχανές αναζήτησης αλλά συνολική επισκεψιμότητα προς όλα τα επιμέρους δίκτυα της κάθε εταιρίας (πχ. και στο Bing search.αλλά και στο microsoft.com.

 Η ανταγωνιστικότητα για τους συνεχώς αυξανόμενους χρήστες του Ίντερνετ είναι τεράστια και αναμμένουμε περαιτέρω καινοτόμες λύσεις από τις εταιρίες αυτές.



Και κάτι άξιο αναφοράς... Η ανακοινώσεις από μεγάλους παράγοντες της Αμερικανικής οικονομίας περί αύξησης των πωλήσεων καταναλωτικών ειδών αποτυπώνεται και στην έρευνα αυτή.

Η αυξανόμενη εξάρτηση των εταιριών από τις πωλήσεις μέσω Διαδυκτίου συνεπάγεται με ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό και παράλληλα καινοτόμες μεθόδους προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως φαίνεται και στον δεύτερο πίνακα ο τομέας  του  Τουρισμού γνώρισε αυξημένα ποσοστά τον Ιούλιο, αντίστοιχα με τους τομείς στους οποίους έπασχε η Αμερικανική οικονομία, όπως ο εμπορικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου