Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αύξηση Επισκεψιμότητας από Social Media - Πτώση από Search Engines

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα ήρθε πρόσφατα στο φως από την Hitwise. για τις ιστοσελίδες εμπορικών επιχειρήσεων στην Αμερική. Ενώ η επισκεψιμότητα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social media) αυξήθηκε κατά 37% τον Δεκέμβρη του 2009 σε σχέση με το 2008, η παράλληλη πτώση επισκεψιμότητας από τις μηχανές αναζήτησης αναδεικνύει την σημασία των social media για την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, όπως για παράδειγμα η άμεση επικοινωνία με τους καταναλωτές.





Μας δείχνει πως θα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα σε όχι και τόσο λίγο καιρό. Πάντως είναι σημαντικό το γεγονός (για όσους δουλεύουν στον τομέα του digital marketing) οτί άνθρωποι (πελάτες) που δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με την πληροφορική, τους υπολογιστές και το διαδύκτιο αρχίζουν να συνειδητοποιούν την σημασία των social media για το μέλλον της επιχείρησής τους.

Το σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι πως το ποσοστό αυτό ξεπερνάει την κατηγορία "Rewards and Directories" που συμπεριλαμβάνει και τα affilate programs. Δείχνει την κατακόρυφη άνοδο των social media όσο περνάει ο χρόνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου